Reforma de sales de parideres amb slat Tenderfoot

Serviporc S.L hem començat fa uns dies una reforma de sales de parideres amb slat Tenderfoot que ens fa molta il·lusió. Hem començat desmuntant les vuit sales començant pel terra tribar que ja estava molt desgastat, també hem tret les parideres, hem desmuntat les baixades del sistema d’alimentació, el sistema d’aigua i s’han netejat les fosses.

Reforma de sales de parideres amb slat Tenderfoot Reforma de sales de parideres amb slat Tenderfoot Reforma de sales de parideres amb slat Tenderfoot

Un cop enllestit el desmuntatge, hem començat a instal·lar els slats Tenderfoot que estan fets d’una sola peça de ferro recoberta de plastisol. Aquests slats redueixen les ferides tant en potes com en peülles i proporcionen un major confort tant als garrins com a les truges.

Degut a que les places de parideres, en aquest cas, eren més petites del normal, s’han fabricat els terres disposant a la truja en diagonal per a guanyar espai; això no ha suposat cap problema ja que aquests slats es fabriquen a mida en funció de les mides que necessiti cada explotació.

Un cop instal·lats els slats hem posat les parideres a lloc, les hem disposat cara a paret, hem tornat a muntar el sistema d’alimentació i el sistema d’aigua. També hem aprofitat i hem canviat les plaques de calefacció antigues per unes de noves més eficients de la casa Lamapor.

Reforma de sales de parideres amb slat Tenderfoot Reforma de sales de parideres amb slat Tenderfoot Reforma de sales de parideres amb slat Tenderfoot

Gràcies a l’experiència que dona haver instal·lat molts terres d’aquest tipus podem dir sense cap tipus de dubte que en aquesta explotació el client disposarà d’un slat amb una durabilitat excepcional, tindrà menys baixes de garrins per aixafaments i disminuiranels problemes de potes, peülles i mamelles en les seves truges.

Tenderfoot sempre ha demostrat ser el millor sistema amb diferència, reduint la mortalitat dels garrins en aproximadament un 5% respecte al tribar i un 2.4% respecte al slat de plàstic convencional. El nombre de lesions en garrins es redueix molt significativament, el que fa incrementar el guany econòmic pel ramader.